Samen Vooruit Blikken

Wat is mijn ultieme doel in het leven?
Waar leidt mijn pad naar?
Hoe ziet mijn toekomstplan eruit?

Pertinente vragen waar ik helemaal niet mee bezig was, of althans niet genoeg, zo bleek tijdens mijn eerste gesprekken met Pascal. Een echte eye-opener, met gerichte vragen die ertoe geleid hebben dat ik mijn toekomst vanuit een ander perspectief begon te bekijken. Ik weet nu precies wat mijn doel in het leven is en welk pad ik hiervoor dien te bewandelen. Samen met Scopius stippelen we mijn toekomstplan verder uit, stapje voor stapje... Samen ontdekken we nieuwe horizonten en blikken we vooruit!

Bedankt Scopius!

Ellen Van den Branden - Ceo Destination Unlimited
VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Sinds 2012 ontvangen onze medewerkers, mijn vrouw en ik jonge mensen van over heel de wereld in Hostel Uppelink. Voor de gasten is onze Hostel een tweede thuis en de ideale uitvalsbasis om Gent te verkennen. Voor een goede nachtrust kan je vanzelfsprekend bij ons terecht. Voor onze gemoedsrust richten wij ons tot Pascal van Scopius. Net zoals wij onze klanten tips en Advies geven bij het ontdekken van onze mooie stad, zo staat Pascal ons bij op het vlak van het in kaart brengen en structureren van onze centen. Wat bijzonder is, is dat er op basis van onze wensen en verlangens gewerkt wordt. Dit zowel op het vlak van de verdere opbouw van ons vermogen en ook bij het inbouwen van de nodige bescherming. Proactieve begeleiding op mensenmaat. Pascal was er bij van voor de start. We hebben het ons nog geen moment beklaagd.

Seppe Vandeweerdt - Zaakvoerder Hostel Uppelink
ONZE ERVARING EN BELEVING

Scopius is voor ons het ultieme voorbeeld van financieel advies op maat. Op maat van ons, als persoon, als koppel, als gezin. Pascal slaagt er via zijn aanpak in niet alleen de huidige situatie in de breedste zin, maar ook onze toekomstperspectieven op korte én lange termijn in te kaderen in een financieel plan op maat. Dat geeft ons het vertrouwen goed omringd te zijn, met professioneel advies en aandacht voor wie wij zijn en wat we willen.

Elke en Nicolas, Gent, Juli 2017
Het beste advies komt onverwacht

Hoe balanceer je werk en privé? Hoe zorg je ervoor dat je klanten tevreden zijn, je vrouw en kinderen alle aandacht krijgen die ze verdienen en dat die elektrische gitaar in de hoek niet verder stof verzamelt? Als zelfstandige is het niet altijd eenvoudig om dit alles mooi in balans te houden.
En naar wie kijk je om je hierbij te helpen? Ik had in ieder geval niet gedacht aan Pascal, iemand die ik tot voor kort beschouwde als een financieel adviseur. Iemand die ik vertrouw uit een sector die een imago deuk heeft gekregen dat wel, maar niet iemand waar ik de details van mijn privéleven mee deel. Maar toch, op vraag van Pascal, hebben we een Lifeplanning traject doorlopen. Dit heeft mijn leven niet veranderd, maar daar was ik op mijn 42ste ook niet naar op zoek.

Toch heeft het wat te weeg gebracht. Het heeft belangrijke zaken in de schijnwerpers gezet: wat geeft zin aan het leven, wat wil je nog bereiken en wanneer. Dat laatste is belangrijk want we denken allemaal: dat doen we later wel eens,  maar dat komt er dan niet altijd van. Het traject heeft me ook bewuster gemaakt van mijn agenda. Die agenda is nog altijd gezellig druk gevuld maar ik kan nu beter plannen om die kostbare vrije tijd te bewaken. Je moet namelijk tijd nemen om tijd te hebben. Als u mij nu even wil excuseren? Ik heb een afspraak met mijn Jaguar Fender en een plectrum en daarna ga ik vrouw en kinderen een dikke knuffel geven.

Pim - Zaakvoerder Think-Wize
Samen succes boeken

Vandaag bijna 15 jaar geleden werd boekhandel Paard van Troje geboren.
Het hobbelige pad dat ondernemen heet wordt ondersteund door professionals als Scopius.
Drie jaar geleden heb ik Pascal, zaakvoerder van Scopius ontmoet via een gezamelijke vriend. Vanaf die dag vormen we een team en boeken we samen succes door een doorgedreven specialisatie en persoonlijke service. Zowel op het vlak van life planning als financiële planning, heb ik de gesprekspartner gevonden die naar mij luistert en begrijpt wat ik wil.

Het is zoveel meer dan puur financieel advies.

Bart Van Aken - Zaakvoerder Paard van Troje
Dagelijks vers beleggingsad-vis

Dagelijks zorg ik er samen met mijn team voor dat we Top kwaliteit kunnen leveren.
We leggen voor onszelf de lat zeer hoog om onze klanten het allerbeste aan te bieden. Dit is ons uitgangspunt, elke dag opnieuw, zodat de klant weet wat hij mag verwachten. Bij adviesverlening omtrent beleggingen en pensioenplanning had ikzelf ook nood aan een degelijke, betrouwbare gesprekspartner.

Cliëntgericht en pro-actief meedenken, initiatief nemen en persoonlijk contact vind ik zeer belangrijk. Dit uiteraard in combinatie met degelijk, correct advies en permanente opvolging.

Bij Scopius heb ik daarvoor de geschikte partner gevonden.

Danny Decroos - Vishandel De Vis